ресурси

 

August 2022
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Пролетно пробуждане

Идвплейцентър_пролета март, а с него пролетта, и отново се настройваме да сме по-често навън и да се радваме на пробуждащата се за нов живот природа. В „Плейцентър Приятели” активно се подготвяме за този момент, когато заедно ще продължим работа по проекта „Еко център на открито „Приятели” и заедно с децата, родителите и хората от квартала ще дадем нов живот на една просторна и хубава, но запусната квартална градинка. На тази тема са подчинени и много от заниманията ни през месеца. Ще правим цветя от хартия, ще засаждаме истински цветя, ще учим за растенията, семенцата, природата…

През този месец работим активно и по другия си проект: “Алтернативни модели на грижа за децата“, в който проучваме добри практики и модели от света и търсим приложението им у нас. И тестваме на живо в пилотния проект “Плейцентър” – чрез групите за игра за деца и родители и полудневната занималня: и в двете разчитаме на активното участие на родителите и правим нещата заедно, следвайки принципите на социалното предприемачество.

В раздел ресурси на сайта ни www.priateli.info вече можете да откриете полезни статии и материали, свързани с отглеждане и възпитание, образование, ролята на играта в развитието на децата, еко образование, чуждоезиково обучение и интеркултурно образование. Предстои добавянето на още много материали: препоръчваме да проверявате този раздел всяка седмица.

През март ви предлагаме и няколко интересни семинара за родители:

Краят на кърменето – психодрама с Люба Пенчева, 6. 03 от 16:00 ч.

Монтесори за родители с Росица Кунева, 2-ра част, 13. 03; 1-ва част 27. 03, 16:00 ч.

Общуване с бебето и детето с Анастасия Грозева, четвъртък от 10:30.

Продължаваме с групите за игра (всеки понеделник, сряда и петък), на които каним родители с деца до 3 г. Моля, обърнете внимание, тази седмица в сряда празнуваме националния празник и почиваме, като арт заниманието се премества в понеделник.

Този месец имаме възможност да поемем още 2-3 деца над 3г. в полудневната занималня “Училище “Вълшебната гора”. Заповядайте на групите ни за игра, за да научите повече.

Предлагаме ви и една интересна игра, в която заедно с децата си и Bob the Builder можете да построите виртуална детска площадка. И ви каним да запазите в календара си датата 21 март (неделя), когато, ако всичко върви по план, ще направим голяма акция за изграждане на истинска детска площадка (част от проекта Еко център Приятели). Очаквайте скоро повече информация!

Ако не сте се сдобили с новия брой на списание МОГИ – зелената маймуна, можете да го направите при нас. Плодотворното ни сътрудничество продължава и през март отново ще откриете идеите ни за арт занимания на страниците на списанието.

Напомняме ви, че събираните такси ни помагат да покрием месечните си разходи; заниманията в “Плейцентър Прители” са некомерсиални. С активното си участие ни помагате да осъществим една мечта и да я споделим с още много родители. Ще се радваме да ви видим при нас, да се запознаем, ако не сме се срещали; да се срещнем отново, ако вече сме се виждали; да поговорим за децата, да споделим възгледи за отглеждането им, за привързаното родителство, за активното родителско участие и алтернативите в отглеждането на децата.

Comments are closed.