ресурси

 

August 2022
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ролята "Майка"

плейцентър_ролята_майкаТази седмица празнуваме един много близък до сърцето ни празник – празникът на майката. И се замисляме за нещата, които носи със себе си тази роля. Всеки я интерпретира различно, разбира се; но за онези от нас, които споделят възгледите за привързаното родителство, ролята на майката е особено специална, уникална и важна. Тази роля се превръща в наша мисия и измества всичко останало на по-заден план.

В “Плейцентър Приятели” ролята на майката също е централна и се е превърнала в мисия. Има много места, където можете да оставите децата си, за да ги гледат, докато работите, учите, пазарувате или се забавлявате; много други места, където ги учат на интересни неща. Но много малко места, където можете да отидете заедно с детето си и да се забавлявате заедно. Много малко места, където едновременно и децата, и родителите има какво да правят и да научат.

„Плейцентър Приятели” е именно такова място. Това е едно пространство, поддържано изцяло от група майки, в което отглеждаме собствените си деца в хармония със своите разбирания за привързано родителство. Ако това са и вашите разбирания – добре е да се запознаем. Имаме групи за игра за по-малките (под 3 г.) почти всеки ден от седмицата, с придружител; полудневна занималня за децата над 3 г. от понеделник до петък; курсове и семинари за родители. Работим по различни проекти, свързани с децата: търсим алтернативни модели за отглеждане на деца; изграждаме зелен кът в близост до нашия център, за да имаме място за игри и учене на открито; създаваме мрежа от контакти между майките с цел взаимопомощ. Можете да ни посетите още  тази седмица. Ето нашата програма:

Понеделник: Арт ателие с Теди – подарък за мама;

Вторник – работна среща за членове;

Сряда - Група за игра с Еми – Малкото семенце;

Четвъртък - Общуване с бебето и детето: Привързаното родителство: как се развива то с годините (повторение);

Петък - Английски приказки и песнички с Ади;

Събота - Монтесори за родители – част 2 (групата е пълна).

Поради големия интерес към семинара Монтесори за родители, предлагаме нова група през този месец. Първата част ще се проведе на 27. 03 (събота); втората част очаквайте през април.

Ако искате да следите по-отблизо новините ни, можете да станете член на групата ни във Фейсбук.

Запишете се и в страницата на новосъздадената ни група ЕкоЦентър „Приятели”: този месец ще имаме доста новини, а след като изградим къта, ще продължим с интересните игри и занимания на открито.

И не пропускайте да проверите раздела ни Ресурси. Тази седмица ви предлагаме статия за Монтесори и ранното детско развитие.

За контакти: 0886 711 292; playcentre.priateli@gmail.com.

Comments are closed.