ресурси

 

October 2021
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Английски език за най-малките

Adi 140Английски език за най-малките е модул от 8 занимания за деца за деца от 0 до 3 години. Следвайки принципите на привързаното родителство, заниманията са разработени така, че майките не само присъстват, но и вземат участие наравно с детето, особено ако е по-мъничко.  Когато мама се забавлява, пее и слуша с интерес, тя дава положителния пример, спокойствие и увереност, от които детето в най-ранна възраст има нужда, за да може в последствие да се справи само. Ролята на майката не спира с участието в груповите занимания. Хубаво е тя да наблюдава детето си и да прецени какво му е най-интересно: игра, песничка или стихче. Така тя ще може у дома да подбира подобни занимания или просто да му пее дадената песничка и по този начин да затвърди наученото по време на заниманията ни.

Заниманията са под формата на игри и забавления, чрез които децата неусетно се потапят в чуждоезиковата атмосфера. Темите включват цифрите до 5, животни, храни, частите на тялото и лицето, като те са преплетени в низ от общо 3 приказки, 6 песнички, 2 стихчета, 10 игри и занимания. Водещата Ади въвежда всяка нова тема като я преплита с вече познатата песничка или приказка и същевременно я визуализира с играчка, с картинка с жестове или с игра с пръсти, които доставят допълнителна радост на мъниците. Всички тези стимули служат като мост на общуването, но те също така подпомагат развитието на фината моторика, която е пряко свързана с езиковите умения и усвояването на езика. С цел всяко дете да получи индивидуално внимание от водещата, възможност за изява и пълноценно участие в езиковите игри, групата е от максимум 8 деца.

Защо е полезно децата да имат допир с чужд език от най-ранна възраст? Доказано е от не един учен лингвист, че най-благоприятният период за изучаване на език е периодът, когато детето усвоява родния си език. Това е периодът, когато умът на детето е отворен за всички звукови стимули, независимо на колко и какви езици принадлежат те. В самото начало детето пасивно „попива” първо фонетичната, а после лексикалната система на езика, като това за него не е чужд и труден за запомняне език, а различен и еднакво вълнуващ. В последствие детето се научава да свързва отделните думи в простички изречения и в един момент, за радост на всички се оказва, че то знае много повече отколкото сме си представяли. Всъщност не е необходимо да сме запознати с изследванията на учените от различни университети, за да знаем това. Всеки от нас познава поне едно семейство от смесен брак, в което децата израстват в двуезична обстановка и без да смесват езиците, ги усвояват еднакво добре.

Време на провеждане: вторник и четвъртък, 17:00 – 19:00 ч. Начало: 3 юни 2010 г. За записване: 0886 711 292 или playcentre.priateli@gmail.com

Comments are closed.