ресурси

 

January 2022
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПИКОЛИНГО В ДЕЙСТВИЕ

Една кампания на Европейската комисия за ранно чуждоезиково обучение

Европейската комисия стартира кампанията Пиколинго във всички страни членки. Тя е насочена основно към родителите и има за цел да ги убеди, че децата, които започнат да усвояват чужди езици от ранна възраст, в последствие ще имат много по-лесни и успешни контакти с чуждите езици и култури.

Защо децата трябва да започнат да изучават чужди езици преди да тръгнат на училище? Защото:

  • Ще се научат да общуват по-лесно;
  • Ще учат и запомнят докато играят, като по този начин ще бъдат по-подготвени за училище;
  • Щес е научат да бъдат отворени за света;
  • Ще се чувстват добре навсякъде в чужбина;
  • Ще увеличат шансовете си за намиране на работа, когато пораснат;
  • Ще развият у себе си интерес към чуждите култури, вместо да се страхуват от тях;
  • Ще оценят своята национална култура.

Според д-т Хава Енгин, специалист в областта на езиковото развитие, малките деца научават нещата от живота и развиват езиковите си умения по-бързо и ефективно чрез емоциите и когато могат да се разпознаят в околната среда в процеса на учене. Затова учителят и социалната среда са от изключителна важност за децата.

“Плейцентър Приятели” редовно провежда групи за игра за най-малките с английски език; Интернационалното парти е едно от традиционните ни теми за месечно тържество, което привлича много почитатели; за по-големите деца провеждаме Traveller’s Club и ‘пътуваме’ из различни страни по света. На запознаването с различни страни, езици и култури е посветена и програмата на Лятното ни училище “Пътешественици”, което се провежда през август.

„Плейцентър Приятели”се включва в инициативата на Европейския съюз Пиколинго в действие  с Фестивал на различните езици и култури за деца и семейства, който ще се проведе на 28. 08. 2010 г. от 10:30 ч. в градинката до ЕкоЦентър „Приятели” (ж.к. Бели брези, ул. Битоля и Кюстендил), както и с Уъркшоп за родители, посветен на ранното чуждоезиково обучение, на 11. 09. 2010 г. Включете се!

Повече за кампанията Пиколинго, за значението на ранното изучаване на езици и идеи как да се включите можете да прочетете на сайта на кампанията: http://piccolingo.eu/

Comments are closed.