ресурси

 

August 2022
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Фестивал на различните езици и култури - 28. 08. 2010

На 28. 08. 2010 г. в “ЕкоЦентър Приятели” в ж.к. “Белите брези” се проведе първият у нас Фестивал на различните езици и култури, организиран от сдружение “Плейцентър Приятели” като част от кампанията на Европейската комисия за ранно чуждоезиково обучение Пиколинго. Целта беше да привлечем вниманието на родителите към важността на ранното чуждоезиково обучение, да споделим препоръката на Европейския съюз всяко дете да научи поне два чужди езика, както и да разкрием пред децата езиковото и културно многообразие на света, в който живеем. А и да покажем, че “ученето” на чужд език се случва най-добре, когато е на игра.

В събитието взеха участие десетки деца и техните родители. Имаше и много медии, дошли да отразят събитието – демонстрациите на група за игра на “Плейцентър Приятели”; заниманията на Helen Doron Early English и “Итека”. Много деца бяха дошли облечени като герои от детски книги и филми от различни краища по света. Те трябваше да представят героя си, да кажат от кой край на света идва, на какъв език говори и по възможност да кажат “Здравей” на този език. С малко пердварителна подготовка, брошурата Как да кажеш Здравей на различни езици и помощ от страна на водещите от “Театър Мечтатели” всички деца се справиха чудесно. Тук можете да изтеглите Програмата.

Музиката беше осигурена от музикален магазин “Дюкян Меломан”,  а почерпката – от Ресторант “Ла Кубанита”. Благодарим на всички, които взеха участие в събитието и ни подкрепиха за неговото осъществяване! Снимки можете да разгледате тук: Фестивал на различните езици и култури. Ето и линк към някои от репортажите от събитието в медиите:

Бгнес (с видео в края на материала); в. Труд; в. Стандарт; Dnes.bg; Фокус нюз.

Comments are closed.