ресурси

 

December 2021
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Емпатия в семейна и училищна среда

Communication Academy ни кани на първия форум, посветен на общуването между родители, учители и деца в рамките на форум “Пространство за общуване”:

„Емпатия в семейна и училищна среда. Триъгълника Дете-Родител-Учител.”

Кога: 25 март 2012г., от 9.00ч. до 18.00ч

Къде: Център за култура и дебат Червената къща, София

Въпросите:

  • Как да преодоляваме трудните ситуации в ежедневното си общуване с децата?
  • Как можем да говорим с децата си така, че да бъдем чути?
  • Как детската градина и училището могат да помогнат за изграждане на емоционалната грамотност на децата?

Лектори, водещи и участници заедно ще търсим единството на връзката родител-учител-дете при възпитаването и отглеждането на децата.

Сутрешната част включва както представяне на емпатичното образование, така и част от теорията на ненасилствената комуникация за възпитаване на деца. Част от програмата е възможност за среща и неформално обсъждане на проблемите на родителите и учителите, обмяна на опит и намиране на общи решения. Втората половина от деня включва практически срещи за учители и за родители, като всеки участник на форума ще може да участва на две последователни практически занимания, за да придобие личен опит с представения материал, да зададе своите въпроси и да получи нови гледни точки и насоки като родител или учител.

Гост на деня: д-р Беате Шмид Белау – обучител и мениджър на Европейски проекти за образование от Германия, която ще представи срещата между родители и деца като среща на две култури:  на децата и на възрастните.

Лектори и водещи: доц. д-р Силвия Цветанска, Катедра Социални дейности, СУ; Емилия Илиева-Крайнова, Управител, Communication Academy, обучител и водещ на курсове за емоционална интелигентност; Мария Цанева, училищен психолог и водещ на обучителни програми за учители; Зорница Трифонова, майка на две деца (3г. и 6г.) и последовател на принципите на ННК при отглеждане и възпитаване на деца.

Цялата програма можете да разгледате тук (programa), а  регистрация за форума може да направите на:  http://communication-academy.eu/

Comments are closed.