ресурси

 

September 2022
M T W T F S S
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

И през тази година срещите с Анастасия продължават

плейцентър_общуване_с_бебето_и_дететоНасочени към майки с деца от 0 до 24 месеца и водени от психолога Анастасия Грозева, срещите от цикъла  „Общуване с бебето и детето” са посветени не само на личността на детето, но и на цялостната структура на семейството, нейното хармонично ядро и ролята на родителите в израстването на детето. Отделяме време и на  личността на майката, и на взаимовръзките между партньорите в семейството. Разглеждаме майката и детето като единно цяло, част от семейният кръг. Търсим нови възможности за развитие на личността: за детето, майката и бащата. Израз на темите намираме във водене на дискусии, игри (за майките и децата) и артистични занимания. Придържаме се към идеята, че едно от най-важните неща за израстването на индивида е любовта, която получава в семейството. Върху тази основа поставяме подпомагането на психологическото и интелектуално развитие от най-ранна детска възраст.

програмата за месец януари:

7.01: „Приказен свят, или как да бъдем част от света на децата си”

Тази тема  въвлече чрез артистични занимания децата и родителите в един общ свят, в който всеки да намери своето място сред останалите. Ще рисуваме, ще разкажем и разберем повече един за друг с помощта на приказките и игрите.

14.01: „Партньорството между мъжа и жената в отглеждането на детето”

Темата е насочена към ролята на двамата родители в изграждането на личността на детето. Хармонията и любовта между двамата партньори и добрата комуникация са първостепенни. Ще разберем по какъв начин партнирате с вашата половинка в отглеждането на детето ви.

21.01: “Привързаното родителство”

Тази тема бе избрана от вас. Тя е насочена към типа отглеждане на детето и влиянието на “привързания тип” родителство върху психическото израстване на детето. Какво наричаме „привързано родителство” и кой е вашият тип при отглеждане на детето. Ще поговорим за изследвания, направени върху областта и ще си отговорим на въпроса „какъв тип родителство са имали нашите родители?”.

28.01: „Ролята на животните в развитието на бебето и малкото дете”

Темата е насочена към влиянието на животните върху израстването на детето. Ще се спрем на изследвания в областта. Ще обсъдим и нашите изживявания с животните в собственото ви детство.

С радост и нетърпение ви очакваме на това вълшебно пътуване към децата ни и към самите нас!

Заповядайте всеки четвъртък от 10.30ч. в плейцентър „Приятели” на среща с Анастасия Грозева. Записвания на playcentre.priateli@gmail.com или на 0886 711 292.

2 comments to И през 2010 срещите с Анастасия продължават