ресурси

 

June 2021
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Август - месец на пътешествията

Август е месецът, когато много от нас тръгват на пътешествия по широкия свят, за да събират впечатления и нови приятели,  а старите ни  приятели, пръснати по света, идват при нас и носят частица от своя свят със себе си. В  ”Плейцентър Приятели” опитваме да уловим тези парченца и да подредим пъстър калейдоскоп от различните култури и езици и да изградим един свой малък, уютен и шарен свят.

Започваме с полудневната занималня за деца от 3 до 9 г., която нарекохме “Лятно училище “Пътешественици”. Пътешествието стартира на 2. 08 (понеделник). Лодката ни за първата седмица вече е пълна, но все още можете да се включите за останалите седмици. Август е месец на пътувания и затова даваме възможност да се включите и само за една седмица.  Програмата включва много игри на открито, английски език, занимания с изкуство, градинарство…

Театралната работилница “Най-голямото богатство” се отлага за септември, тъй като много от актьорите ни са във ваканция през този месец. Останалите неща в програмата си остават.

Можете да се запишете и само за модула по градинарство “Зелени пръсти” и да се включите през идващите понеделници: 9, 16 и 23 август от 10:30 в “ЕкоЦентър Приятели”.

За най-малките (0 до 3 г.) запазваме Групите за игра веднъж седмично: в понеделник от 10:30 – на 9, 16, 23 и 30 август, докато по-големите са навън на занимание по градинарство. Ако не сте записани за полудневна занималня, можете да посетите само градинарството в понеделник  - 9, 16 и 23 август от 10:30. От септември подготвяме и нов модул “Английски за най-малките” с Ади.

Подготвяме и полудневна занималня за деца от 3 до 6 г. от септември и набираме още 2-3 деца. Ако проявявате интерес, обадете ни се! Имаме желание и за следобедна занималня за ученици в началното училище (1-4 клас). Ако имате дете на подходяща възраст и сте от района, очакваме ви!

Продължаваме с представянето на статиите от проект “Алтернативни модели за грижи за децата” и представяме статията на Полина Видас за Привързаното родителство.

Използваме  възможността да ви поздравим с поредната Световна седмица на кърменето 2010 г. с линк към сайта на Националния комитет по кърмене и друг линк към раздел Кърмене на сайта на сдружение “Естествено”, където голяма част от материалите са събирани през периода на общото ни минало. Промяната в обществените нагласи спрямо кърменето у нас през последните години ни изпълват с надежда, че когато има силна воля за промяна, можем да постигнем много неща.

Comments are closed.