ресурси

 

June 2021
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Месец на приятелството и Венециански карнавал през февруари

МЕСЕЦ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО отбелязахме през февруари в „Плейцентър Приятели“. Помогнаха ни няколко приказки за споделянето, редуването в игрите и развиването на други ценни социални умения.

Продължихме с музикалните занимания със Злати Василева и разучихме песничка за приятелството.

Учихме буквите и цифрите, разбира се. И се запознахме с дните на седмицата.

И стартирахме разделно събиране на боклука с нашата доброволка Ками Митева.

Отпразнувахме третия рожден ден на едно от нашите деца и заедно с всички останали деца му направихме картички.

Не пропуснахме да се порадваме и на топлото, слънчево време с излет до Дендрариума.

През този месец направихме и три важни срещи – едната на съществуващи вече кооперативи, за да видим какви са общите ни проблеми, успехи, радости и тревоги. Другата – на тема „Как да си направим родителски кооператив – първи стъпки“, в която споделихме насъбрания досега опит. Третата среща пък беше с „Национална мрежа за децата“, на които сме много благодарни за съветите, подкрепата и поканата за членство, от която скоро смятаме да се възползваме.

Внесохме и писмо до Министерство на образованието с предложение за включване на родителските кооперативи в новия Закон за образованието.

Публикувахме на сайта още две статии от поредицата „Алтернативни модели на грижите за децата Как се прави родителски кооператив и Образователна философия (ако имате проблеми с отварянето, моля, пробвайте с друг браузър или пък ни пишете). Надяваме се да са полезни на всички, очаровани от идеята за кооперативите – вълнуващо, но и нелеко начинание, което набира все повече последователи у нас.

В списание „Моето дете“ излезе отразяване на тренинга за родители, организиран от Люба Пенчева и Зори Трифонова в „Плейцентър Приятели“, а по радио Христо Ботев Еми Славова разказа подробно за идеята за кооператива в контекста на съвременното родителство и култура в предаването „От последния чин“.

Акцентът на месеца беше Венецианското парти. За трета поредна година организирахме карнавал с маски; този път в партньорство с Little Owl и Чайната.Оказа се, че Чайната вече ни е отесняла, за да събере всички желаещи ;) .

А март посвещаваме на майките и децата и ще се радваме да срещнем нови приятели в модула от 4 срещи на тема “Как да си направим група за игра” (за майки и деца) във вторник, както и на Музиката за деца в четвъртък. Очаквайте повече подробности скоро.

Comments are closed.