ресурси

 

June 2021
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Една дъъълга ваканция

Една дъъълга ваканция е към своя край. За 3 месеца – от тържеството в края на м. май по случай края на учебната година и закриване на родителския кооператив “Плейцентър Приятели” до края на август направихме – заедно и поотделно – доста неща. През цялото време провеждахме заниманията по Йога и Музика деца, но на ново място – в ателие “Детски стъпки”; продължихме, с малки почивки, и заниманията по Екология, природолюбителство и креативност в “ЕкоЦентър Приятели”, но под ново име – Био игри; някои от нас почиваха активно; други се трудиха  над нови проекти, за които ще споделим скоро.

С радост искаме да съобщим за откриването на един нов родителски кооператив на 1. 09. 2011 г. – “СЛЪНЧОВЦИ” за деца на възраст 1-2 г. в ж.к. “Гоце Делчев”, в близост до Южен парк. Прекрасната новина е, че в много кратки срокове ентусиазираните майки са събрали достатъчно родители и деца; трябва им обаче учител/ка: “Имаме нужда от човек с педагогически опит и знания, свежи идеи и модерни разбирания за отглеждането и възпитанието на децата, с когото заедно да направим слънчево детството на децата ни.” Ако сте такъв или познавате такъв човек, непременно се свържете с тях на slanchovci@mail.bg!

Другата голяма новина е, че след лятото, прекарано в ателие “Детски стъпки”, няколко майки от “Плейцентър Приятели” и други, включили се наскоро с много свежа енергия и хъс също решиха да създадат кооператив. Родителски кооператив “ДЕТСКИ СТЪПКИ” за деца на възраст 3-4 г. се намира в ж.к. “Бели брези”. Планираното откриване е на 15. 09. Ако искате да се включите, трябва много да побързате – има само още 2 места. За контакти: rkdetstep@gmail.com.

И накрая, но не и по важност, искаме да ви уверим, че макар че домът на “Плейцентър Приятели” вече не съществува на картата на София, сдружение “Плейцентър Приятели” продължава да работи за популяризиране на родителските кооперативи у нас и за изграждане на една нова култура на общуване между деца, родители и учители. Свържете се с нас, ако искате консултиране или семинар на тема “Как да си направим родителски кооператив”; ако ви вълнува легализирането на родителските кооперативи у нас и искате да се включите в подобна активност; ако искате да представите новосъздаващ се кооператив на сайта ни и да обявите свободни места; или пък ако имате други, свързани с гореизброените неща идеи и предложения за партньорство. След дългото лято идва сезонът на новите идеи и проекти!

Comments are closed.