ресурси

 

June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Юли: месец на дивата природа

Започваме нов месец, посветен на дивата природа и нейните обитатели. Всяка седмица ще имаме занимание, в което представяме растения и животни от джунглата, океаните и моретата, планината и пустинята. Винаги, когато времето позволява, ще провеждаме заниманията си навън в ЕкоЦентър Приятели.

Ето и програмата за тази седмица:

Сряда, 30. 06, 10:30. Група за игра: Морски обитатели

Четвъртък, 1. [...]

Филцово ателие

От 1 юли “Плейцентър Приятели” организира филцово ателие за деца на възраст 6-9 г. с водещ Йовка Христова. Възможно е и записване на по-малки деца с придружител.

Заниманията с вълна са вдъхновяващи за децата; всяко от тях се справя лесно и създава своята творба, цветна и красива, и в същото време толкова уникална и различна. Вълната [...]

Ботанически понеделници в ЕкоЦентър "Приятели"

В “Точица: Блог за образование без принуда” Зорница Христова споделя впечатления от посещението си на заниманията по ботаника за деца. Целия текст можете да прочетете тук.

Share

Зелена класна стая учи децата на грижа за природата

Няма как да не споделим за материала за ЕкоЦентър Приятели, излъчен на 22 юни в “Тази сутрин” по Бтв.

Можете да го гледате тук или да прочетете текста:

Как с общи усилия и желание можем да направим по-приятна средата в която живеем? Добрият пример е на родители от София, които не се примиряват с мръсотията и занемарените [...]

На морска вълна

През тази седмица в “Плейцентър Приятели” ви каним на:

Градинарство с Люба – понеделник, 21. 06, 10:30

Репортаж за предишното ни занимание можете да откриете тук.

“Пожарникари” -Група за игра с Милена – сряда, 23. 06, 10:30

“Морско синьо” – Група за игра с Еми, петък, 25. 06. 10:30.

Продължава и заниманието Английски за най-малките с Ади във вторник [...]

Плейцентър по новозеландски

Преди време един разказ в bg-mamma.com на българска майка от Новозеландия за плейцентровете там силно ни впечатли и накара да мечтаем. Сега ви разказваме за тази уникална за страната инициатива за отглеждане на деца, като не спираме да мечтаем да пренесем част от тази идея и у нас.

Зелената класна стая отваря врати

Курс по градинарство за деца и Библиотека за книжки и играчки са двете новини в „Плейцентър Приятели” в началото на юни.

Share

Градинарство за деца

Летен обучителен модул на открито

През топлите летни дни заниманията на открито са любими на малки и големи. Затова през този месец стартираме нов модул “Градинарство за деца”. Заниманията са подходящи за деца от 3 до 7 год. и се водят от Люба Пенчева, психолог, майка на две деца, която се занимава с подготовката и провеждането [...]

Правото на детето да играе

Покрай Деня на детето 1 юни отново се замисляме за едно от най-важните права на детето – правото да играе, да изследва света, да избира свободно заниманията си, да проявява творчество и изобретателност, да се движи в безопасни и интересни пространства на открито и закрито.

“Плейцентър Приятели” е силно свързан с темата за играта (неслучайно тя [...]