ресурси

 

August 2022
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Eко съзнание

eco_centreВсе по-ясно става за много от нас, че ако искаме да запазим ресурсите на планетата, за да останат и за нашите деца, трябва да започнем още сега, както и да учим децата си на това от малки.

В “Плейцентър Приятели” споделяме виждането, че децата трябва да растат максимално близо до природата, да я обичат, пазят и да се грижат за нея. Особено силно се откроява тази необходимост за децата, израстващи в големия град. Затова и неща като разделно събиране на боклука, рециклиране, намалено потребление и реакция към консуматорското отношение, компостиране, опазване на водното богатство, засаждане на растения и дървета, почистване и поддържане на зелените площи са все неща, които правим за децата си, пред децата си и със децата си.

Затова и старирахме първия си проект като сдружение – “Еко Център на открито “Приятели”. И тъй като пролетта чука на вратата и скоро ще почнем да прекарваме все повече време навън, е време да запретнем ръкави и да създадем едно споделено пространство, където децата ни да играят в безопасна зелена среда и да се учат как по-добре да се грижат за природата. За целта обаче ни е нужна много помощ и подкрепа и много доброволен труд от всички, които могат да отделят няколко часа от уикенда си и да се включат в нашата АКЦИЯ “ЕКО ЦЕНТЪР “ПРИЯТЕЛИ” на 21 март (неделя) от 11:00 ч. в градинката на ул. Битоля и Гребенец (зад бензиностанция Шел и сладкарница Пчела в ж.к. Белите брези). Ще копаем място за пясъчник, дупки за колчета за ограда, ще подготвим за засаждане на по-късен етап къта за цветната градина, ще се порадваме на това отново да сме заедно и да правим нещо позитивно и истинско. Моля, заповядайте!

А междувременно можем да се видим в “Плейцентър Приятели” през идващата седмица на следните занимания за деца и родители:

В сряда (17. 03) от 10:30: The small, small seed - група за игра, английска приказка и филц ателие с Еми и Ели

В четвъртък (18. 03) от 10:30: Привързаното родителство – как се променя с годините. Семинар от серията Общуване с бебето и детето с Анастасия (повторение)

В петък (19. 03) от 10:30: The elves and the shoemaker - група за игра, английски приказка и арт занимание с Милена

И на семинарите за родители:

В сряда (17. 03) от 13:30: Стартира семинар Възпитавай така! на Асоциация Родители.

В събота (20. 03) от 16:00: Монтесори за родители – 3та част (продължение на практическия семинар)

В неделя (21. 03) от 11:00: Кърменето – въпроси и решения. Среща с доброволните консултанти към Националния кабинет по кърмене.

Важно е да се обадите предварително и да се запишете за обявените събития на 0886 711 292 или на playcentre.priateli@gmail.com.

Както знаете, нашите занимания са некомерсиални, а събираните такси са единствено за да ни подпомогнат в поддръжката на плейцентър “Приятели” – едно споделено пространство за деца и родители, за игри, учене и мечти.

Не пропускайте и новия брой на еко списанието за деца МОГИ – зелената маймуна, в което отново има страничка с арт идеи от “Плейцентър Приятели”! Списанието можете да намерите и при нас.

A за да следите новините ни, можете да се включите и в групите ни във Facebook: Плейцентър Приятели и ЕкоЦентър Приятели. Заповядайте!

Comments are closed.