ресурси

 

December 2021
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Магазин за мечти

Преди време попаднах на един уникален магазин, в който можеш да се забравиш с часове сред добре подбрани, естетски, здрави, интелигентни, екологични играчки. Играчките на магазин Пино в ж.к. Борово. Посетих магазина със сина си и останах очарована от цветовете, материалите, идеите – истински празник за сетивата на едно пораснало дете. Впрочем синът ми, тогава на година и половина, също беше във възторг, като страшно се забляваше да хвърля по земята стъклени топчета, да върти дървени пумпали, да разглежда причудливи магнитни маймунки и жирафи в красиви метални кутийки, да се качва върху люлеещите се кончета, да наднича в кукленските къщи и да подрънква с музикалните инструменти.

Поканихме магазина на нашия празник по случай първия рожден ден на Плейцентър Приятели. Те донесоха куп прекрасни играчки, които приковаха вниманието на всичките ни гости – и на малките, и на големите. И за наша огромна изненада, на тръгване ни оставиха играчките като подарък. Голяма дървена конструкция с пързалящи се по улеи шарени пумпали, платнен куклен театър с плюшени кукли за пръст, влизащи едно в друго картонени кубчета с невероятни картинки по тях, дървени пъзели, кукли за ръце, ксилофон… Един прекрасен жест, който ни страшно ни трогна.

Мечтая си за детски център , в който има специален кът с играчките на Пино. Мечтая си да събера няколко деца на едно от вълшебните вълнени килимчета на Haba и да им чета приказки. Мечтая си за място, където децата ми да израснат сред много приятели; място, където децата идват да поиграят заедно със воите родители; място, където са обградени от качествени, красиви, смислени играчки, които развиват чувството им за красота, провокират въображението им, насърчават груповите игри и учат на любов към простите, естествени неща.

Наближават коледните празници – време за подаръци, много подаръци. Толкова много, че децата ни се пресищат, къщите ни се препълват, а планетата се задръства с все повече и повече ненужни вещи и отпадъци. И си мисля колко рекрасно би било, ако вместо купищата с подаръци, джуджетата на Дядо Коледа се наговорят и оставят под елхата само един подарък. Един, но избран с много внимание и любов. Подарък, с който вероятно ще играят и децата на нашите деца.

Магазин Пино се намира на ул. Царица Елеонора 16. Съвсем близо е до 20 ДКЦ в жк Борово. Работното време е от 11:00 до 18:30 през седмицата и до 16:30 в събота.

Comments are closed.