ресурси

 

September 2021
M T W T F S S
« Nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Шарен свят

Приятели_интернационално_партиЗавършихме един наситен и пълен с деца и игри месец в “Плейцентър Приятели” по най-хубавия начин: с Интернационално парти. Потопихме се отново в чудесната атмосфера на Чай във фабриката; насладихме се на южните ритми, подбрани специално за нас от Маргарита и Явор от Дюкян Меломан; и искрено се забавлявахме, докато дегизирахме децата като хавайчета, индийки, мексиканци, японки, китайки, индианци… и българчета в национални носии. Шарените костюми особено се открояваха на навалелия бял сняг навън; и ни напомниха, че макар и да живеем в България, сме граждани на света: големият, шарен свят, събрал най-различни култури, вярвания, езици, традиции и обичаи.

Интеркултурното образование е един от акцентите в “Плейцентър Приятели”, намерил отражение още в първите плейгрупи, които стартирахме през 2007 г., чрез английските приказки и песни. Продължихме традицията с Клуба на пътешественика, Traveller’s Club; с изложбата Писма от Амазония, която ви представихме през ноември 2009г.; с курса по английски за възрастни One World, One Voice; а сега и с новия ни модул Музикални пътешествия. Вярваме, че за децата ни е важно от малки да израснат с идеята за многообразието на хората по света, за да развият толерантност и уважение към различните и по-ясно да осъзнаят собствената си идентичност.

През следващия месец предстои серия от Музикални пътешествия до Бразилия, Португалия и Мали. Отпътуваме всяка събота в 10:30. Все още има места в лодката, но побързайте, а най-добре си резервирайте билет още в началото на месеца!

Заповядайте и на срещата Монтесори за родители – част 1 в събота, 6. 02 от 16:00 ч. Все още имаме няколко свободни места.

Ако и за вас февруари е Месецът на любовта, можете от сега да се запишете и за Психодрамата за родители на 13 февруари, която е съвсем в духа на месеца: За любовта между партньорите и след появата на детето.

Ето и темата на семинара Общуване с бебето и детето с Анастасия този четвъртък: математическата интелигентност.

Освен това, продължаваме с групите за игра в понеделник, сряда и петък. За съжаление, вече не можем да приемем всички желаещи за тези групи, защото е важно да осигурим максимален комфорт за присъстващите. Но следете календара и дори да няма места, запишете се в списък на чакащите, в случай че някой от записаните отпадне. А за по-сигурно препоръчваме абонамент в началото на месеца.

Подготвяме и семинар на тема Как да си направим група за игра на 20. 02, за да споделим събрания опит и да дадем идеи на много от вас сами да си организират подобни занимания за децата. Очаквайте повече информация скоро.

Пожелаваме ви един прекрасен нов месец и успешно навлизане в Годината на тигъра; и благодарим на всички, които бяха с нас през януари и изпълниха “Плейцентър Приятели” с много позитивна енергия!

2 comments to Шарен свят